image description

HISTORIEK

Met zijn 36 jaar ervaring is Pirouette uitgegroeid tot een van de grootste dansscholen in Vlaanderen. In de loop van de jaren is ons lessenpakket steeds verder uitgegroeid. Vandaag kan je kiezentussen meer dan 100 lessen die wekelijks worden gegeven.

Pirouette is een dansschool waar iedereen terecht kan voor een degelijke dansopleiding. Een school waar veel aandacht besteed wordt aan de ontwikkeling van de kinderen. Een ontmoetingsplaats waar een uitgebreid team van bekwame, enthousiaste docenten garant staat voor een dansopleiding waarin de aandacht niet enkel gericht is op de kwaliteit van de dans, maar ook op de artistieke ontplooiing van elke leerling. Wij bieden u een uitgebreid gamma van diverse dansdisciplines die opgesplitst worden in lessen voor alle verschillende leeftijdsgroepen en niveaus.Naast ons gewone lessenpakket bieden we ook de mogelijkheid aan om voor een semi professioneel programma te kiezen.

In Pirouette beschikken we over 4 ruime danszalen, kleedkamers met douches, een gezellige zithoek met bar, en een dansshop met hedendaagse danskledij en leuke accessoires.

Verder zorgen een 14 docenten met de nodige opleiding, bekwaamheid en ervaring voor danslessen van een kwalitatief hoogstaand niveau. We kunnen zeggen dat we met onze school aan de top in België staan, we doen mee aan nationale en internationale danswedstrijden waar we heel regelmatig in de prijzen vallen.

 

PASCALE LANGEDOCK

foto_pascalle_001

 

Artistiek directrice dansschool Pirouette te Wevelgem.
Choreografe en lerares klassiek ballet, jazz-dance en pointes.
Gekend om haar creativiteit, spontaniteit, enthousiasme, geduld, energie en professionaliteit.

Haar eerste danslessen volgde zij in Wevelgem, na een auditie werd ze toegelaten aan de Koninklijke balletschool te Antwerpen.

Daarna volgde Pascale een opleiding tot danspedagoge aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie eveneens te Antwerpen.

Door het volgen van binnenlandse en buitenlandse stages heeft zij haar kennis van dans kunnen verrijken. In september 1983 werd een droom werkelijkheid, Pascale startte een eigen dansschool, Pirouette.

Bij de start in 1983 telde de school 320 leerlingen, vandaag zijn dit er meer dan 1400 geworden. Naast de jaarlijkse shows van Pirouette heeft Pascale ook al vele choreografische opdrachten gekregen, en meegewerkt aan verschillende events, workshops, publi-spots, videoclips, fashion shows, choreografe Miss Belgian Beauty,…

 

FOTO’S PIROUETTE

cafetaria03

kleedkamer01

winkel04

zaal2 boven02

zaal beneden01

zaal1 boven02

buiten04