image description

LESSEN

Life laugh love DANCE

In ieder van ons schuilt een danser … de ideale hobby op elke leeftijd, alleen of met vrienden, en dit in een jouw favoriete stijl en op jouw favoriete muziek. Dansen streelt jouw ego … Kortom, dansen is leuker dan ooit. En ook jij kan dit leren.

 

KLEUTERDANS (Pré-ballet)  vanaf 2de kleuter:  In de lessen kleuterdans laten wij de kleuters op een creatieve en speelse wijze hun eigen lichaam ontdekken en opeen fantasierijke manier kennis maken met de wereld van de dans. Het accent ligt op dansplezier, muzikaliteit, lenigheid, motoriek, creativiteit, beleving, houding, expressie en fantasie. Op een speelse manier kennismaken met de basisbegrippen van klassiek ballet.

 

KLASSIEK BALLET vanaf 1 ste leerjaar:  De techniek van het klassiek ballet vormt een ideale basis voor verschillende dansvormen. Bij klassiek ballet wordt gelet op je houding, lichaamscontrole, coördinatie, presentatie, elegantie, muzikaliteit en techniek. Hier wordt gestart met een echt klassieke les: barre, midden en sprongen, met een steeds hogere moeilijkheidsgraad naarmate het niveau en de leeftijd van de groep stijgt. Centraal staat een correcte lichaamshouding van waaruit gewerkt wordt aan een perfecte bewegingscontrole en lenigheid. Je leert ook de terminologie van het klassieke ballet en gaat van plié naar arabesque tot entre lacé. Het doel van de lessen is het eigen maken van de techniek, gebaseerd op het vastomlijnde systeem van de vijf voetposities en het ‘en dehors’ (het naar buiten draaien van benen en voeten). Starten op jonge leeftijd word aangeraden. Vanaf 12 jaar kan je dan ook pointesles volgen.

 

FUNK vanaf 1 de leerjaar:  We starten met een korte opwarming en daarna dansen… Iedere week werken we aan een combinatie zodat we na enkele weken een complete dans hebben. Dus als je echt wil dansen en geen schrik hebt om moe te worden, kom dan meedoen in deze spetterende les. Zowel voor beginners als gevorderden.

 

JAZZ-DANCE vanaf  1 de leerjaar:  Deze les is er voor iedereen die graag danst. Jazz-dance is een eigentijdse dansvorm die haar oorsprong kent na WO II wanneer in Amerika de traditionele Afrikaanse en Carraïbische dans zich gaan vermengen met nieuwe en oude Europese dansvormen. Jazz-dans wordt de belangrijkste dansstijl voor de grote commerciële en populaire theaterproducties zoals musicals, revues, films, tv shows, videoclips,… We starten met een dansante opwarming waarin aandacht wordt besteed aan techniek, kracht, coördinatie, dynamiek en houding. Op de grond doen we specifieke oefeningen voor krachtvergroting en stretchoefeningen voor de lenigheid. Tot slot werken we aan danscombinaties waarin we ons vooral richten op het lekker dansen. Dit alles gebeurt op gekende hedendaagse muziek. Zowel voor beginners als gevorderden.

 

HIP HOP vanaf 9 jaar :  Deze trendy dansstijl is oorspronkelijk ontstaan in de straten van New York. Ondertussen kent Hip hop een grote populariteit binnen de hedendaagse jongeren-cultuur. Hip hop is een dansstijl die zich uitleeft met zeer snelle en dynamische moves. Popmuziek voert hier de hoofdtoon en het hele dansgebeuren spiegelt zich aan de flitsende videoclips die uitgezonden worden op de verschillende muziekzenders. Op de stimulerende beats van hip hop- en funkmuziek laten we ons helemaal gaan.

 

MUSICAL vanaf 9 jaar:  Het aanleren van meer of minder bekende musicalsongs in groep en onder leiding van een zangleraar, waar nadien de gepaste choreografie op aangeleerd wordt. Aangezien deze les samengesteld is uit zingen en dansen, raden wij aan om naast deze discipline ook een dansles te volgen.

 

POINTES vanaf 12 jaar:  Op de tippen van je tenen dansen, wordt er wel eens gezegd. Je moet reeds enkele jaren klassiek ballet gevolgd hebben en de basis onder de knie hebben. Enkel voor wie klassiek ballet blijft volgen. Tijdens de Romantiek werden balletschoenen ontwikkeld die het danseressen mogelijk maakte op hun tenen te dansen. Zijden schoentjes werden gevoerd met katoen, en nog later verstevigd met lijm om de voet steun te geven. Bestemd voor leerlingen die de basis van klassiek ballet (posities, en dehors, lichaamshouding, balance en strekken van de benen) beheersen.

 

MODERN vanaf 9 jaar: De moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw. Met het begrip modern werd vooral het onderscheid met de klassieke dans, het ballet, aangegeven dat als te formeel en verouderd werd gezien. Binnen de moderne dans staat de danservaring zelf en de innerlijke oorsprong van beweging centraal.

 

HEDENDAAGSE DANS:  Een verzamelnaam voor verschillende danstechnieken die individuen zich eigen hebben gemaakt. Moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw, toen men op zoek ging naar andere bewegingsvormen dan die van het klassiek ballet. De moderne dans greep terug op primitieve principes: het lichaam als expressie en communicatiemiddel. De emoties en psychologie van de mens uit de twintigste eeuw werden bepalend voor de hedendaagse dans.

 

BREAKDANCE vanaf 7 jaar:  Al jaren is breakdance tot een populaire dansvorm gaan behoren. In deze les kom je terecht in een andere wereld waarin headspins, backspins, wind mills, hang glides,… regeren. Het acrobatische is wat de meeste aantrekt in breakdance. Durf jij de uitdaging aan?

 

TEAMS: KLASSIEK, JAZZ, FUNK, MODERN, HEDENDAAGS, HIP-HOP:  Er worden choreografieën aangeleerd en de leerlingen krijgen geregeld een opdracht om zelf aan een dansstuk te werken. Er wordt veel nadruk gelegd op expressiviteit, zodat de dansers leren présence hebben, eens ze op het podium staan. Voor deze les kan niet ingeschreven worden, leerlingen worden daarvoor geselecteerd door de lesgevers

 

Het einde van een lessenseizoen wordt altijd afgesloten met een spetterend dansspektakel en de opendeur-en openlesdagen

Show 2019  

17 – 18 en 19 mei